Ένωση για την πατρίδα και τον λαό - Επίσημος Ιστότοπος

Επικοινώνηστε μαζί μας

Χρήστος Ζώης

Ο Χρήστος Κ. Ζώης είναι Πρόεδρος του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ.

Γεννήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας στις 10 Μαΐου 1968 από γονείς μετανάστες.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το 1992.

Εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας με την Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004 του 2007 και του 2009.

Μετά την άρνηση του να ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2012 διαγράφτηκε από την ΝΔ. Επανεξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012.

Τον Φεβρουάριο του 2013 έγινε μέλος του σωματείου «Ελλήνων Πρωτοβουλία» και τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς προτάθηκε και ορίστηκε πρόεδρος του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ(Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση).

Υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη 2η θητεία της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Ως βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια έχει θητεύσει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην Ειδική Επιτροπή για την Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Εκπροσώπησε την Ελληνική Βουλή στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε) και ήταν μέλος στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

 

 

Βρείτε μας

facebook twitter